gpu-na-donbasi-viyavili-chergovu-partiyu-rosiyskoyi-tekhniki-i-ozbroyen

ГПУ: на Донбасі виявили чергову партію російської техніки і озброєнь

 • 14509 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. В ході розслідування злочинів, вчинених незаконними збройними формуваннями на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей слідчі Генеральної прокуратури виявили чергову партію техніки і озброєння російського виробництва. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури, передає УНН.

У результаті слідчо-оперативних дій 13 жовтня на території Мар’їнського району Донецької області (на лінії зіткнення) виявили танк Т-72 у пошкодженому стані.

Установлено, що цей зразок бронетанкового озброєння виготовлений на танкобудівельному заводі Російської Федерації (м.Нижній Тагіл).

Крім того, поблизу населеного пункту Красногорівка Мар’їнського району в одного із ліквідованих у "сірій зоні" терористів виявлено підствольний гранатомет ГП-34 (згідно з інформацією Міністерства оборони України перебуває виключно на озброєнні Збройних Сил Російської Федерації) і велику кількість медичних препаратів та військової амуніції, виготовлених на території Російської Федерації (м.Казань, м.Краснодар, м.Ростов-на-Дону).

Також у "сірій зоні", поблизу населеного пункту Павлопіль Волноваського району Донецької області, викрито схованку зброї, що належить бойовикам незаконних збройних формувань терористичної організації "ДНР". Зокрема виявлені реактивний піхотний вогнемет "Джміль" та малогабаритний реактивний вогнемет МРВ-А, які з 2008 року перебувають на озброєнні виключно у Збройних Силах РФ та Казахстану, у той час як Збройні Сили України вогнемети такого типу не використовують.

Крім того, під час огляду узбіччя дороги у м.Золоте–4, Попаснянського району Луганської області, виявлено малогабаритний реактивний вогнемет МРО-А "Бородач". Відповідно до тактико-технічних характеристик МРО-А його країною-виробником є Російська Федерація.

За інформацією Міністерства оборони України, малогабаритний реактивний вогнемет МРО-А на забезпеченні Збройних Сил України не перебуває.

Як повідомляв УНН, Росія передала Філіппінам партію продукції військового призначення, в тому числі зброю, боєприпаси та армійські вантажівки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП