gpu-oskarzhit-zapobizhniy-zakhid-vlasnitsi-vernum-banku-u-spravi-vishok-boyka

ГПУ оскаржить запобіжний захід власниці "Вернум банку" у справі "вишок Бойка"

 • 11349 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Генеральна прокуратура України оскаржить запобіжний захід власниці "Вернум банку" Наталії Ігнатченко, яка підозрюється в організації конвертації коштів, незаконно отриманих після купівлі самопідйомних бурових вишок. Про це сьогодні сказав на брифінгу Генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент УНН.

"Ми пропонували внести їм щонайменше заставу адекватну скоєним злочинам в мільярд гривень. Тим не менше, суд дав обом лише нічний домашній арешт. З моєї точки зору - це проблема, тому ми будемо подавати до апеляції", - сказав він.

Луценко додав, що також прокуратура оскаржить запобіжний захід й іншому фігуранту у цій справі Фролову, якому суд теж обрав нічний домашній арешт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрювана у справі “вишок Бойка” запевнила, що не спілкувалася з Януковичем та Арбузовим

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва застосував голові наглядової ради ВАТ “Вернум Банк” Наталії Ігнатченко, підозрюваній у присвоєнні разом з іншими учасниками ОЗУ Януковича коштів “Чорноморнафтогазу” у сумі 3,2 млрд грн при закупівлі “вишок Бойка", запобіжний захід у вигляді часткового домашнього арешту.

Як повідомляв УНН, Генпрокурор Юрій Луценко написав, що екс-віце-прем’єр-міністру Сергію Арбузову, голові наглядової ради ВАТ “Вернум банк” Наталії Ігнатченко та громадянину А.Фролову повідомлено про підозру за ч.1 ст. 255, ч.4 ст. 28, ч.5 ст. 191, ч.4 ст.28, ч.1 ст.366, ч.4 ст.28, ч.3 ст.209 ККУ за фактами співучасті у злочинній організації під керівництвом колишнього президента Віктора Януковича та злочинах, які ця організація вчиняла.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП