gromadyanin-gruziyi-morem-namagavsya-vivezti-do-batumi-13-starovinnikh-samovariv

Громадянин Грузії морем намагався вивезти до Батумі 13 старовинних самоварів

 • 7575 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Громадянин Грузії намагався вивезти 13 старовинних самоварів та інші предмети, які складають історичну цінність. Про це повідомляє Відділ комунікації Державної прикордонної служби України, передає УНН.

"Учора в пункті пропуску "Іллічівський морський торгівельний порт", під час оформлення теплоходу, який прямував до Батумі, прикордонники звернули увагу на багаж одного з пасажирів, 37-річного громадянина Грузії. Спільною прикордонно-митною групою було проведено огляд його особистих речей. В результаті перевірки виявлено 13 самоварів, чайник, турку та ступку", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, виявлені предмети можуть становити культурну цінність, тому вони вилучені представниками ДФС України та направлені на експертизу.

Стосовно власника багажу складено й протокол про порушення митних правил, за ст. 472 Митного кодексу України (не декларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення) Митного кодексу України.

Нагадаємо, 27 травня росіянин та українець намагались вивезти з України патефон та банкноти часів УНР та царської Росії.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП