groysman-zaklikav-politsiyu-sche-raz-nadati-rozyasnennya-dityam-schodo-rozpilennya-gazu-v-shkolakh

Гройсман закликав провести роботу серед дітей щодо розпилення газу в школах

 • 7915 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Національній поліції України ще раз провести серед дітей роз'яснення через розпилення невідомого газу в школах. Таке доручення він надав сьогодні під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

"Я би просив у школах, відповідне доручення кілька днів назад підписав й МВС, в тому числі, посилити роботу і роз'яснення серед дітей з точки зору неприйнятності таких дій. В тому числі, треба більш ретельно подивитися на причини, чому так виникає. Чи це просто відбувається нескоординовано, або це вже починають координувати між школами тощо. Ці речі треба припиняти", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОН закликало посилити охорону навчальних закладів через часті випадки отруєння

За його словами, Нацполіція має провести ще раз роз'яснення серед дітей, щоби більше не виникало таких випадків.

Як повідомляв УНН, 22 травня у школі №3 у Харкові було розпилено балончик з невідомою речовиною. За медичною допомогою звернулось 37 учнів.

Днем раніше у школі №6 в Миколаєві розпилили невідомий газ. Із навчального закладу евакуювали близько 400 учнів. До лікарні доставили 36 учнів.

Також 8 травня у Черкасах під час шкільної лінійки сталось масове знепритомнення учнів. До міської лікарні із ознаками отруєння органів верхніх дихальних шляхів було госпіталізовано більше 50 учнів і чотирьох вчителів. Наразі причини отруєння залишаються невідомі, слідство триває.

Українські Національні Новини

Суспільство