gruzinskiy-opozitsiyniy-telekanl-rustavi-2-napraviv-pozov-do-yespl

Грузинський опозиційний телеканл "Руставі 2" направив позов до ЄСПЛ

 • 9762 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Грузинська телекомпанія “Руставі 2” направила у Страсбурзький суд позов з вимогою про використання тимчасовий захід, що має на увазі призупинення виконання рішення суду від 2 березня, до розгляду справи по суті. Про це повідомляє юрист телекомпанії Тамта Мурадашвілі, передає УНН із посиланням на "Грузія.Online".

За її словами, "Руставі 2" має мало правових шансів, оскільки Страсбурзький суд використовує механізм призупинення рішення в особливих випадках, коли небезпека загрожує життю людини.

Нагадаємо, що Верховний суд Грузії 2 березня ухвалив рішення на користь колишнього власника телекомпанії Кібарі Халваші. Суд повернув телекомпанію йому у власність. Тим часом, раніше колишній міністр оборони Грузії Іраклій Окруашвілі оприлюднив документ, згідно з яким телекомпанія ніколи не належала Халваші, а виступав той від імені Окруашвілі. Як відзначає видання, для суду не стали ґрунтовними доказами ні цей документ, ні той факт, що давно минув термін давності майнових суперечок.

Керівництво телекомпанії "Руставі 2" вчора заявило, що має намір звертатися в ЄСПЛ. Крім того, координаційна рада восьми політичних партій починає перманентні акції на підтримку телекомпанії.

Менеджмент телекомпанії "Руставі 2" запропонував Кібарі Халваші, якщо той насправді зацікавлений в отриманні грошей, як він обгрунтовував це в суді, викупити телекомпанію, проте Халваші відмовився, пославшись на політичні мотиви.

Стурбованість даною ситуацією вже висловило посольство США.

Нагадаємо, сотні людей другий день протестують в грузинській столиці Тбілісі проти передачі відомого незалежного телеканалу новому власнику, ймовірно, пов'язаного з урядом.

Українські Національні Новини

Новини Світу