henshtab-rosiiany-nastupaiut-na-piaty-napriamkakh-naiaktyvnishe-na-bakhmutskomu

Генштаб: росіяни наступають на п'яти напрямках, найактивніше на Бахмутському

 • 24575 переглядiв

Українські захисники витримали 81 бойове зіткнення, відбивши більшість атак на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

81 бойове зіткнення витримали українські захисники впродовж доби. Найбільше атак наші оборонці відбили на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Про поточну ситуацію розповіли у Генштабі Збройних Сил України, передає УНН.

Протягом доби зафіксовано 81 бойове зіткнення. Загалом, ворог завдав 2 ракетних та 72 авіаційних ударів, здійснив 116 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

- йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

Деталі

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 24 атаки. Росіяни намагались покращити тактичне положення, наступаючи за підтримки авіації, поблизу Білогорівки Луганської області, а також Верхньокам’янського, Спірного, Виїмки, Роздолівки, Часового Яру, Іванівського та Кліщіївки, на Донеччині.

На Авдіївському напрямку окупанти штурмували наші позиції 16 разів. Загарбники пробували витіснити наші підрозділи із займаних рубежів біля Новокалинового, Новобахмутівки, Бердичів, Первомайського та Нетайлового.

Авдіївський напрям: околиці Тоненького стали кладовищем військової техніки росіян - DeepState10.04.24, 21:27 • [views_0]

На Новопавлівському напрямку наші захисники відбули 19 атак ворога. Сили оборони продовжують стримувати ворога в поблизу Георгіївки, Новомихайлівки, Костянтинівки й Водянеого Донецької області.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, атакував позиції наших захисників тричі. Усі атаки відбулись в районі Старомайорського Донецької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Там відбулось 5 безуспішних атак на позиції наших військ біля Кринків Херсонської області.

Гуменюк про ситуацію на лівому березі Херсонщини: в росіян фактично щоденно "день бабака"12.04.24, 14:09 • [views_0]

Додатково

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по позиціям росіян та знищила 4 ЗРК противника. А українська ППО підбила в небі одну керовану авіаційну ракету Х-59. Ймовірно мова йде про ракету, що окупанти запустили по Криворіжжю.

Крім того, бійці із підрозділів ракетних військ та артилерії відмінусували в росія 2 ППО та ще одну станцію РЕБ.