hlava-mahate-iran-znakhodytsia-v-tyzhniakh-vid-stvorennia-atomnoi-bomby

Глава МАГАТЕ: Іран знаходиться "в тижнях" від створення атомної бомби

 • 31408 переглядiв

За словами керівника МАГАТЕ, Ірану залишилося кілька тижнів до того, щоб мати достатньо збагаченого урану для створення атомної бомби.

Іран знаходиться "швидше за тижні, ніж за місяці" від володіння достатньою кількістю збагаченого урану для створення атомної бомби, заявив DW гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі, пише УНН.

Деталі

За його словами, поки не можна робити висновків, що Іран має таку зброю вже зараз, хоча рівень збагачення урану викликає побоювання.

Запевнення Ірану, що ядерні технології потрібні "для медичних та цивільних" цілей, викликають питання про те, навіщо для цього "такі обсяги" збагаченого урану та "така швидкість" його виробництва,

- заявив Гроссі.

Глава агенства також додав, що побоювання посилюються тим, що МАГАТЕ не має необхідного рівня видимості діяльності іранських колег.

Нагадаємо

Речник Міністерства закордонних справ Ірану заявив, що ядерній зброї немає місця в ядерній доктрині Ірану, підтвердивши позицію країни, що відповідна програма служить лише мирним цілям.

Відповідна заява пролунала після того, як командир Корпусу вартових Ісламської революції попередив, що Тегеран може змінити свою ядерну політику через дії Ізраїлю.