hlava-minoborony-brytanii-rozpoviv-pro-udary-po-yemenskykh-khusytakh

Глава Міноборони Британії розповів про удари по єменських хуситах

 • 30009 переглядiв

Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс захистив нещодавні спільні американо-британські удари по об'єктах хуситів в Ємені як пропорційну відповідь на атаки хуситів.

Третя спільна серія ударів США та Великої Британії по території Ємену не є ескалацією, це пропорційна відповідь на дії хуситів. Про це заявив глава Міноборони Сполученого Королівства Грант Шаппс, передає УНН.

Деталі

Королівські ВПС брали участь у третій серії пропорційних та виборчих ударів по військових об'єктах хуситів у Ємені. Ми діяли разом із нашими американськими союзниками за підтримки численних міжнародних партнерів з метою самооборони та відповідно до міжнародного права

йдеться у заяві міністра.

В окремій заяві Міноборони йдеться, що британські винищувачі Typhoon вразили дві станції наземного контролю БПЛА на узбережжі Червоного моря на захід від Сани та серію цілей у Бані на північному заході Ємену.

Це не ескалація. Ми вже успішно завдавали ударів по об'єктах, з яких запускаються БПЛА, та сховищам, які хусити використовували для своїх нападів. Я впевнений, що остання серія ударів ще більше обмежила можливості хуситів

додав він.

У відомстві уточнюють, що застосовували високоточні керовані бомби Paveway IV, а удари були сплановані таким чином, щоб забезпечити мінімальний ризик жертв серед цивільного населення.

Доповнення

У спільній заяві Великої Британії та США йдеться, що вони завдали ударів у 13 районах Ємену по 36 цілях, пов'язаними з хуситами. Цілями стали склади озброєнь, що знаходилися глибоко під землею, ракетні системи та установки, системи протиповітряної оборони і радари.

За даними телеканалу Sky News, США та Британія залучили 20 винищувачів. Австралія, Бахрейн, Данія, Канада, Нідерланди та Нова Зеландія надали підтримку американським та британським силам.

04.02.24, 01:21 • [views_0]