hlava-mzs-ukrainy-vidvidaie-italiiu-dlia-uchasti-u-zustrichi-g7-ta-perehovoriv-z-borrelem-ta-stoltenberhom

Глава МЗС України відвідає Італію для участі у зустрічі G7 та переговорів з Боррелем та Столтенбергом

 • 17182 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідає Італію, щоб взяти участь у міністерській зустрічі G7 та провести двосторонні переговори з метою отримання додаткових систем протиповітряної оборони та озброєнь для України.

Сьогодні, 17 квітня, очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба розпочне робочий візит до Італії для участі у в міністерській зустрічі "Групи семи". Про це повідомляє пресслужба МЗС, пише УНН.

Деталі 

Попередньо візит триватиме два дні. Глава МЗС візьме участь в спеціальній сесії, присвяченій зміцненню міжнародної підтримки України.

17-19 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідає Італію для участі в міністерській зустрічі "Групи семи"

- заявили в МЗС України.

Окрім того, Дмитро Кулеба також проведе низку двосторонніх переговорів, зокрема з главами дипломатій Великої Британії, Італії, Канади, Німеччини, Франції, Японії, США, ЄС і Генеральним секретарем НАТО. 

"Дипломатія Патріотів у повному розпалі": Кулеба розповів деталі розмови з Боррелем10.04.24, 22:03 • [views_0]

Ключовими темами переговорів, в МЗС називають, термінове надання Україні додаткових батарей "Patriot" та інших систем протиповітряної оборони для захисту від російського терору, протидія співпраці російського та північнокорейського режимів, використання заморожених російських активів для підтримки України.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав міжнародних партнерів до неординарних, сміливих кроків та передати Україні системи ППО, зброю та боєприпаси.