hlavkoma-vmf-rosii-vidpravyly-u-vidstavku-u-brytanskii-rozvidtsi-rozpovily-pro-prychyny

Главкома вмф росії відправили у відставку: у британській розвідці розповіли про причини

 • 30620 переглядiв

Головнокомандувач вмф росії адмірал микола євменов звільнений після значних втрат російських кораблів, його замінив адмірал олександр моїсеєв.

Головнокомандувача військово-морських сил росії, адмірала миколу євменова відправили у відставку після серії значних втрат російських кораблів, зокрема  "сергія котова" 5 березня. Про це йдеться у звіті Міноборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Деталі

Після серії значних втрат російських кораблів у Чорному морі 10 березня 2024 року головнокомандувач вмф рф  адмірал микола євменов, з великою часткою ймовірності, був відсторонений від посади.  Його замінить командувач Північним флотом адмірал олександр моїсеєв

- йдеться у повідомленні британської розвідки.

Як зазначається, звільнення євменова відбулося після зняття з посади другого  командувача Чорноморським флотом з лютого 2022 року і після втрати судна "сергій котов" 5 березня 2024 року. За даними Міноборони Британії, "сергій котов" - дев'ятий великий корабель, який втратила рф з початку повномасштабної війни. 

Повідомляється, що адмірал моїсеєв до призначення на посаду командувача Північним флотом  командував чорноморським флотом у 2018-2019 роках. 

"Цілком імовірно, що першим завданням адмірала моїсеєва на посаді головнокомандувача вмф стане стабілізація ситуації з безпекою в Чорному морі і проведення заходів, спрямованих на підвищення боєздатності чорноморського флоту в регіоні", - йдеться у повідомленні. 

10.03.24, 13:40 • [views_0]