holova-pentahonu-na-ramshtaini-namahatymetsia-perekonaty-u-viddanosti-pidtrymtsi-ukrainy-na-tli-problem-z-finansuvanniam-reuters

Голова Пентагону на "Рамштайні" намагатиметься переконати у відданості підтримці України на тлі проблем з фінансуванням - Reuters

 • 107557 переглядiв

Попри проблеми з фінансуванням, міністр оборони США Ллойд Остін підтвердить відданість Вашингтона підтримці України на зустрічі з європейськими союзниками в Рамштайні.

Міністр оборони США Ллойд Остін у вівторок на зустрічі у форматі "Рамштайн" спробує переконати європейських союзників у тому, що адміністрація президента Джо Байдена, як і раніше, віддана підтримці України, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Спікер Палати представників від Республіканської партії Майк Джонсон досі відмовлявся оголосити голосування щодо законопроекту, який надасть Україні ще 60 мільярдів доларів, а Білий дім щосили намагається знайти способи відправити допомогу Україні, за значає видання.

Остін очолюватиме щомісячну зустріч Контактної групи з оборони України (UDCG), що проводиться на авіабазі Рамштайн у Німеччині, за участю близько 50 союзників, які надають військову підтримку Україні.

У Пентагоні заявили, що Остін, який здійснює свою першу закордонну поїздку після лікування раку простати, ще раз підтвердить, що Вашингтон відданий Україні.

"Але чиновники кажуть, що відсутність доступного фінансування вже впливає на ситуацію в Україні, і українським силам доводиться керувати обмеженими ресурсами", - пише видання.

"Я думаю, що наші союзники чітко усвідомлюють нашу ситуацію з фінансуванням, а українці більше, ніж будь-хто, через дефіцит, який є результатом того, що ми не можемо їх постачати", - сказав високопоставлений представник оборони США.

Минулого тижня адміністрація Байдена заявила, що направить Україні військову допомогу обсягом 300 мільйонів доларів, але додала, що це екстраординарний крок після несподіваної економії на військових контрактах, укладених Пентагоном.

Чиновники не відкидають, що вони зможуть знайти додаткову економію, але кажуть, що цієї суми буде недостатньо, щоб компенсувати відсутність дій Конгресу.

Експерти кажуть, що Остін зіштовхнеться із скептично налаштованою аудиторією в Європі.

"Лідерам США стає все важче і важче їздити до Європи, даючи зрозуміти, що Сполучені Штати віддані Україні в довгостроковій перспективі", - вважає старший науковий співробітник Європейського центру Атлантичної ради у Вашингтоні Рейчел Ріццо.

"Послання про ці довгострокові фінансові, військові та економічні зобов'язання суперечить реальності того, що відбувається на Капітолійському пагорбі", - додада Ріццо.

На спільній пресконференції в Берліні в п'ятницю канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон і прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск підтвердили свою підтримку України.

Але офіційні особи США, як зазначається, кажуть, що реальність така, що без Сполучених Штатів європейської підтримки України недостатньо.

"Немає способу, яким наші союзники можуть справді об’єднати сили, щоб компенсувати відсутність підтримки США", - сказав високопоставлений представник оборони США.

Підготовка до нового засідання "Рамштайн" та обстановка на фронті: Умєров та Сирський поговорили з Остіном11.03.24, 20:56 • [views_0]

Юлія Шрамко

Війна