holova-yevrokomisii-zaklykala-palatu-predstavnykiv-ssha-ukhvalyty-paket-dopomohy-ukraini

Голова Єврокомісії закликала Палату представників США ухвалити пакет допомоги Україні

 • 17250 переглядiв

Урсула фон дер Ляєн, Президент Європейської Комісії, терміново закликала Палату представників Конгресу США якнайшвидше ухвалити пакет допомоги для України.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн закликала Палату представників Конгресу США швидше надати допомогу Україні. Про це вона сказала в інтерв'ю RND, пише УНН.

У Європі ми завжди могли домовитися про нові заходи підтримки України, навіть якщо часом це було важко. Якщо все підсумувати, то ми маємо майже тризначну мільярдну суму цивільної та військової допомоги. Зараз я дуже чітко закликаю Палату представників США також згуртуватись і нарешті дозволити ухвалити пакет допомоги Україні, який зупинявся на місяці. Україна заслуговує на підтримку всіх вільних країн світу

- сказала фон дер Ляєн.

На уточнення, чи вважає вона, що Палата представників рано чи пізно дасть зелене світло, фон дер Ляєн вказала: "Так, я очікую цього".

"Більшість тамтешніх депутатів дивляться на речі так само, як ми, і знають: допомога, запропонована президентом Джо Байденом, зараз надзвичайно нагальна. Продовження їх блокування завдало б шкоди не лише Україні, а й Атлантичному альянсу в цілому. Автократії світу уважно спостерігають, чи виступають демократичні держави проти цього питання чи ні. Ми повинні надіслати правильний сигнал, також щоб запобігти агресивним війнам деінде", - зазначила голова Єврокомісії.

15.04.24, 12:49 • [views_0]