hotovi-vzhyty-podalshykh-krokiv-u-ssha-zasterihaiut-kytai-vid-posylennia-rf

Готові "вжити подальших кроків": у США застерігають Китай від посилення рф

 • 27488 переглядiв

Сполучені Штати застерегли Китай від допомоги росії у її війні проти України шляхом надання матеріалів для виробництва зброї, і готові зробити подальші кроки у разі необхідності.

Сполучені Штати застерегли Китай від допомоги росії у війні проти України та заявили, що "готові вжити подальших кроків у разі необхідності". Це відбулося в Італії, де міністри закордонних справ провідних промислово розвинутих країн групи G7 зібралися, щоб підтвердити свою підтримку обороні України, передає УНН із посиланням на Голос Америки.

"Ми вважаємо, що КНР підтримує військові зусилля росії і робить це, допомагаючи нарощувати її оборонне виробництво", - сказав журналістам під час брифінгу у Вашингтоні головний заступник речника Держдепу Ведант Пател.

"Зокрема, - зауважив Пател, - КНР надає росії значну кількість верстатів, мікроелектроніки, оптики, БПЛА і технології крилатих ракет, а також нітроцелюлозу, яку Росія використовує для виробництва палива для зброї".

У G7 закликали Китай припинити надавати росії матеріали для розвитку виробництва 19.04.24, 19:33 • [views_0]

Він додав, що Сполучені Штати вважають, що ці матеріали "заповнюють критичні прогалини в російському оборонному виробничому циклі" та допомагають відродити оборонно-промислову базу росії.

"Підтримка Китаю активно сприяє війні росії в Україні, і це становить значну загрозу європейській безпеці, - заявив він. - Ми наклали санкції на відповідні фірми в КНР і готові вжити подальших кроків у разі необхідності".

США шукають новий спосіб дотримання санкцій щодо КНДР після того, як рф та Китай зірвали моніторингову діяльність19.04.24, 17:28 • [views_0]

Пізніше Блінкен відвідає Китай, де, як очікується, повідомить про занепокоєння Вашингтона щодо підтримки Китаєм оборонно-промислової бази росії.

Пекін у відповідь відкинув, за висловом китайських чиновників, "наклепи" Вашингтона.

"Китай регулює експорт товарів подвійного використання відповідно до законів і правил. Відповідні країни не повинні вдаватися до наклепів чи нападок на нормальні відносини між Китаєм і Росією і не повинні завдавати шкоди законним правам і інтересам Китаю і китайських компаній", — заявила під час брифінгу речниця МЗС Китаю Мао Нін.

Шольц після візиту до Китаю бачить "дуже важливий поштовх" для дипломатії по Україні - ЗМІ19.04.24, 16:56 • [views_0]

Після візиту російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова до Пекіна минулого тижня, офіційні особи Китаю заявили, що Китай "продовжить підтримувати Росію в розвитку та відродженні під керівництвом президента Володимира Путіна".

Вони також зазначили, що дві нації "взяли на себе зобов'язання щодо тривалої дружби" та поглибленого всебічного стратегічного партнерства.