humeniuk-pro-mobilizatsiiu-do-armii-rf-zhyteli-okupovanykh-terytorii-na-olivtsi

Гуменюк про мобілізацію до армії рф: жителі окупованих територій "на олівці"

 • 58103 переглядiв

Плани росії мобілізувати 300 000 осіб можуть торкнутися мешканців тимчасово окупованих територій, які подали заявки на включення до списків виборців під час кампанії так званого "референдуму", оскільки їхні дані зараховуються як додатковий ресурс для призову на військову службу.

Плани росіян мобілізувати 300 тис. осіб може торкнутися й тимчасово окупованих територій та їх населення. Тому люди, які подалися в списки виборців під час так званої кампанії перед "виборами", вже "на олівці". Про це повідомила керівниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Вони (окупанти – ред.) зараз формують мобілізаційні ресурси. Тобто та проголошена мобілізація на 300 тис. осіб може торкнутися цілком і тимчасово окупованих територій та їх населення. Тому люди, які вже подалися в списки виборців під час отої кампанії перед "виборами", вже "на олівці", як то кажуть. Їхні дані обліковуються як додатковий ресурс,

- розповіла Гуменюк.

За її словами, окупанти збирають мешканців окупованих територій в так звані "загони територіальної оборони".

Формують також й оборонні споруди. Спочатку люди формуються в загонах на місцях, а потім перевозяться на так звані полігони, де формується вже бойовий підрозділ й передається вже ближче до лінії бойового зіткнення. Також окупанти на тимчасово окупованих територіях зараз зайняті інвентаризацією майна там де повиїжджали люди не бажаючи брати участі у виборах,

- сказала Гуменюк.

Окрім того, вона зазначила, що ще одним акцентом у роботі окупантів є молодь та діти, яких росіяни мілітаризують.

Доповнення

Луганська обласна державна адміністрація повідомляла, що в так званій "лнр" посилили примусові заходи з призову, оголошуючи в розшук тих, хто не явився за повісткою.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що росія готує на 1 червня мобілізацію 300 тис. військових.