i-dodon-nazvav-prichini-znyattya-prapora-yes-z-rezidentsiyi-prezidenta-moldovi

І.Додон назвав причини зняття прапора ЄС з резиденції президента Молдови

 • 14498 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Законодавство Республіки Молдова не передбачає, що на державних установах повинні бути в обов'язковому порядку вивішені інші прапори, за винятком державного. Так причини того, що з будівлі резиденції президента країни був знятий прапор ЄС, пояснив президент Молдови Ігор Додон, передає УНН з посиланням на Noi.

"Законодавство Республіки Молдова не передбачає, що на державних установах повинні бути в обов'язковому порядку вивішені інші прапори, за винятком державного. У законі йдеться про те, що може бути вивішений прапор ЄС. Але ми є країною-членом СНД. Чому тоді на будівлі не висить цей прапор? Ми входимо до складу ООН. Чому цього прапора також немає? Тому на будівлі президентури буде, як каже закон, в обов'язковому порядку висіти прапор Республіки Молдова, і тільки він", - сказав І.Додон.

Президент Молдови при цьому зазначив, що нічого не має проти ЄС і що партнерство країни з блоком продовжиться.

"Я зустрічався з послами країн ЄС, акредитованими в Кишиневі, і домовився, що раз на місяць ми будемо зустрічатися для того, щоб обговорювати поточні проблеми. Другий офіційний візит після Москви я зроблю в Брюссель. Тому відносини залишаються хорошими і будуть конструктивно розвиватися", - додав він.

У той же час, коментуючи те, що ліберали повернули на місце прапор Євросоюзу, Ігор Додон сказав: "Лібералам нічого робити. У них дуже низький рейтинг, і їм потрібно якось себе показувати, я їх розумію. Але ми будемо дотримуватися законодавства. Я це обіцяю".

На закінчення Ігор Додон зазначив, що наразі над будівлею висить і буде продовжувати висіти тільки один прапор - державний.

Нагадаємо, раніше з будівлі резиденції президента Молдови зник прапор ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Світу