i-geraschenko-rozpovila-yaki-pitannya-budut-pidnimatisya-pid-chas-zustrichi-u-normandskomu-formati

І.Геращенко розповіла, які питання будуть підніматися під час зустрічі у нормандському форматі

 • 9067 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Ірина Геращенко розповіла, які питання будуть підніматися під час зустрічі у нормандському форматі глав МЗС у Мюнхені 17 лютого. Про це журналістам заявила Ірина Геращенко, передає кореспондент УНН.

"Українська сторона буде наполягати на першочерговості по перше безпекового блоку і гуманітарного блоку",- сказала І.Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: І.Климпуш-Ценцадзе вважає, що під час зустрічі нормандської четвірки мова йтиме про "дорожню карту"

Крім того, за її словами, Україна має беззаперечні докази того, що ескалація конфлікту на Донбасі була спровокована проросійськими бойовиками і російською зброєю.

"Немає секрету в тому, що серед 40 тис найманців з цих НЗФ на Донбасі вони насправді "натаскуються"кураторами з Росії і що серед цих людей більше 6 тис складають кадрові російські військові",- сказала І.Геращенко.

Вона підкреслила, що Україна наполягає на тому, що російські військові мають піти геть з Донбасу разом зі зброєю і мають бути припинені обстріли.

"Я думаю що в рамках мюнхенської конференції важливим буде не тільки ця зустріч у нормандському форматі а взагалі всі ті міжнародні двосторонні зустрічі, які буде вести українська влада – президент України, міністр закордонних справ з двох питань: Перше – ми не залишаємо питання Криму…і Україна ніколи не змириться з анексією Криму, і звичайно на мюнхенській конференції буде підніматися питання взагалі намагань Росії перекроїти кордони європейські… і друге – це той гарячий конфлікт, який розв'язаний сьогодні на Донбасі",- зазначила І.Геращенко.

Крім того у Мюнхені українська сторона говоритиме про звільнення заручників.

Українські Національні Новини

Політика