i-geraschenko-vislovila-zanepokoyennya-vidsutnistyu-zhorstkoyi-reaktsiyi-obsye-na-prodovzhennya-areshtu-r-suschenka

І.Геращенко висловила занепокоєння відсутністю жорсткої реакції ОБСЄ на продовження арешту Р.Сущенка

 • 5544 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко висловила занепокоєння відсутністю жорсткої і оперативної реакції ОБСЄ на продовження арешту журналісту Роману Сущенку, суд над журналістом Миколою Семеною, війну на Донбасі, розпалювання ворожнечі в російських ЗМІ. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

"Відсутність жорсткої і оперативної реакції на продовження арешту Сущенка, на судилище над Семеною, на закриття всіх українських і кримськотатарських ЗМІ в Криму, на їх блокаду на Донбасі, на розпалювання міжнаціональної ворожнечі в російських ЗМІ - викликає глибоке занепокоєння. Я друг ОБСЄ. І мене дуже непокоїть те, що відбувається з цією шановною організацію, принципи якої щодня потураються і перекреслюються державою - членом РФ. Друзі мають говорити правду. Що я і роблю. З повагою до ОБСЄ і пані Міятович", - написала вона.

Зазначимо, що раніше ОБСЄ видало посібники за кураторства представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович під назвою "Дві країни – одна професія".

Ірина Геращенко відреагувала на той посібник сказавши, що не можливо порівнювати російських та українських журналістів і казати, що вони "однієї крові".

У свою чергу Дуня Міятович заявила, що такі заяви Ірини Геращенко є "пропагандистськими".

Як повідомляв УНН, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що російська журналістика напряму винна в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, зокрема, в створенні образу ворога з України та участі в гібридній війні.

Українські Національні Новини

Політика