i-nasalik-shakhta-stepova-bula-obladnana-avtomatizovanoyu-sistemoyu-upravlinnya

І.Насалик: шахта "Степова" була обладнана автоматизованою системою управління

 • 9757 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Наласик заявив, що здивований тим, що вибух газу стався саме на шахті "Степова" у Львівській області, адже вона обладнана автоматизованою системою управління. Про це він заявив перед початком позачергового засідання уряду, передає кореспондент УНН.

"Дуже дивно, що вибух стався саме на цій шахті, адже це одна з небагатьох шахт, яка мала УТАС, систему управління газами, тобто автоматизовану систему управління. Тому дуже дивно, що саме на цій шахті відбулося це", - сказав І.Насалик.

Також він поінформував, що "у 2015-2016 роках з бюджету було виділено взагалі нуль, на відміну від минулих років".

У той же час, за словами І.Насалика, "у 2015 році було виділено з власних коштів 50 млн грн, а в 2016 році, який також далеко не простий, практично в 2 рази більше - 94 млн грн".

За даними ДСНС, 2 березня о 12:46 у селі Глухів Сокальського району Львівської області на шахті №10 "Степова" ВАТ "Львіввугілля" на горизонті 550 м, в 119-у конвеєрі внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи.

На шахті працювало 172 гірника, на аварійній ділянці 34 гірника, з яких 8 загинуло та 6 травмовано, усіх піднято на поверхню.

Прем'єр В.Гройсман скасував усі заходи і вилетів на Львівщину через вибух на шахті.

Президент П.Порошенко оголосив всеукраїнську жалобу через трагедію на шахті "Степова".

Також Президент доручив провести перевірку всіх вугледобувних підприємств України.

Українські Національні Новини

Економіка