indiya-tsinuye-zusillya-turechchini-schodo-vstanovlennya-miru-u-viyni-v-ukrayini-posol

Індія цінує зусилля Туреччини щодо встановлення миру у війні в Україні – посол

 • 139603 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Індія цінує мирні зусилля Туреччини між росією та Україною, а також її ініціативу щодо угоди про зерновий коридор, заявив у п'ятницю посол Туреччини в Нью-Делі, передає УНН посилаючись на агенство Anadolu.

Деталі

Фірат Сунел повідомив агентству Anadolu, що різні питання, включаючи Афганістан та Україну, займають важливе місце на порядку денному обох країн.

Як і Туреччина, Індія хоче, щоб війна в Україні закінчилася якнайшвидше за допомогою дипломатії та діалогу, сказав Сунел.

«У цьому контексті зусилля Туреччини щодо припинення вогню та відкриття зернового коридору, що є важливим для глобальної продовольчої безпеки, отримали високу оцінку в Індії, а також у всьому світі», - додав він.

Раніше

Туреччина готова зробити будь-який внесок, необхідний для припинення російсько-української війни шляхом переговорів, заявив президент Ердоган Володимиру Зеленському.

Ердоган заявив, що найближчими днями проведе телефонні переговори з Володимиром Зеленським та путіним.

Довідково

Туреччина була однією з перших країн, які визнали незалежність Індії у 1947 році, і наступного року відкрила дипломатичну місію. Індія була однією з перших країн, яка заявила про своє засудження спроби військового перевороту в Туреччині в 2016 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу