indoneziia-kupuie-dva-pidvodni-chovny-u-frantsuzkoi-viiskovo-morskoi-hrupy

Індонезія купує два підводні човни у французької військово-морської групи

 • 30835 переглядiв

Індонезія замовила два ударні підводні човни класу Scorpene у французької військово-морської групи Naval Group в рамках угоди про оборонну співпрацю, підписаної з Парижем у 2021 році, зміцнюючи свій морський суверенітет і регіональну військово-морську перевагу.

Індонезія замовила два ударні підводні човни класу Scorpene у французької військово-морської групи Naval Group в рамках угоди про оборонну співпрацю, підписаної з Парижем у 2021 році. Про це пише AFP з посиланням на повідомлення компанії, передає УНН.

Деталі

Дизель-електричний есмінець Scorpenes, здатний нести 18 торпед і ракет, буде побудований на суднобудівному заводі PT PAL в Індонезії, йдеться в заяві.

Згідно з угодою, Naval Group передасть свої технологічні ноу-хау, а управління, експлуатація і технічне обслуговування будуть здійснюватися військовими Індонезії. Угода створить тисячі довгострокових висококваліфікованих робочих місць, додали в Naval Group.

Для Naval Group велика честь бути частиною цієї нової глави в стратегічному альянсі між Індонезією і Францією

- сказав виконавчий директор французької компанії П'єр Ерік Поммелле.

За його словами, ці кораблі зміцнять морський суверенітет країни і допоможуть ВМС Індонезії досягти регіональної переваги на морі.

На додаток до підводних човнів, наше стратегічне партнерство з PT PAL також підтримає індонезійську оборонну промисловість в активній підготовці до можливої у майбутньому морської війни

- додав Поммелле.

72-метровий підводний човен Scorpene може занурюватися на глибину до 300 метрів і залишатися під водою понад 12 діб, перевозячи екіпаж з 31 моряка. Naval Group продала шість підводних човнів Scorpene Індії, чотири - Бразилії, два - Чилі і два - Малайзії.

Бразилія і Франція спустили на воду третій підводний човен в рамках оборонного партнерства28.03.24, 15:31 • [views_0]

Видання зазначає, що на тлі зростаючої напруженості в Азійсько-Тихоокеанському регіоні Індонезія за останні роки підписала кілька угод з французькими оборонними компаніями.

В рамках угоди з Францією від 2021 року Індонезія також розмістила замовлення на 42 винищувачі Rafale на загальну суму 8,1 мільярда доларів.

Додамо

Це оголошення з'явилося трохи більше ніж через два тижні після того, як уряд Нідерландів обрав Naval Group для укладення угоди щодо підводних човнів, що дало компанії ще один поштовх через три роки після того, як Австралія несподівано скасувала великий контракт на купівлю 12 бойових підводних човнів класу "Барракуда" у Naval Group на користь американських і британських ядерних технологій.

Велика Британія та Австралія уклали оборонну угоду21.03.24, 02:09 • [views_0]

Франція прагнула зміцнити альянси з іншими партнерами в Азійсько-Тихоокеанському регіоні після провалу австралійської угоди щодо підводних човнів.