intsydent-u-kabini-pilotiv-mih-staty-prychynoiu-avarii-boeing-787-v-aeroportu-oklenda

Інцидент у кабіні пілотів міг стати причиною аварії Boeing 787 в аеропорту Окленда

 • 50210 переглядiв

Бортпровідниця випадково натиснула кнопку на кріслі пілота під час рейсу авіакомпанії Latam Airlines з Сіднея до Окленда, в результаті чого пілота виштовхнуло на панель управління, що призвело до раптового падіння літака, в результаті якого постраждало близько 50 пасажирів.

Слідчі Нової Зеландії вилучили та опрацювали чорну скриньку Boeing 787, який прямував до Нової Зеландії, але раптово втратив висоту, в результаті чого багато пасажирів були поранені. Вказується, що стюардеса зачепила перемикач крісла, що штовхнуло пілота на пульт управління під час польоту, передає УНН із посиланням на The Wall Street Journal.

Деталі

Різке зниження в повітрі під час рейсу авіакомпанії Latam Airlines з Сіднея до Окленда, що призвело до травмування 50 пасажирів у понеділок, 11 березня, ймовірно, була спричинена ненавмисною активацією автоматизованої функції крісла пілота. Такими є висновки газети Wall Street Journal, яка повідомляє про необережність представників американської авіаційної галузі, поінформованих про попереднє розслідування.

Згідно з початковим розслідуванням, стюардеса, яка принесла їжу в кабіну пілотів, випадково натиснула кнопку механізованої функції на кріслі пілота, штовхнувши пілота вперед на пульті управління літаком. Однак кнопка була призначена для функції, яка не могла бути використана в польоті, і повинна була бути захищена спеціальною кришкою, яка, можливо, не була встановлена.

У Boeing вже пообіцяли надіслати операторам 787 Dreamliner циркуляр, що стосується кнопки, про яку йде мова, але слід зазначити, що це вже черговий скандал, пов'язаний з безпекою авіалайнерів даної компанії.

Нагадаємо

 Під час польоту чилійської авіакомпанії Latam Airlines з Сіднея до Окленда виникла технічна проблема, у результаті чого постраждало близько 50 пасажирів, один з яких перебуває у тяжкому стані, а інші отримали поранення середнього або легкого ступеня тяжкості і потребували медичної допомоги після приземлення.

15.03.24, 03:21 • [views_0]