intsydent-z-povistkoiu-dlia-zhurnalista-slidstvainfo-ofis-heneralnoho-prokurora-rozpochav-kryminalne-provadzhennia

Інцидент з повісткою для журналіста "Слідства.Інфо": Офіс Генерального прокурора розпочав кримінальне провадження

 • 28321 переглядiв

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом спроби вручення повістки журналісту "Слідство.інфо" за його розслідування щодо посадовця Служби безпеки України.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження через інцидент з журналістом "Слідство.Інфо", якому намагались вручити повістку за його розслідування щодо посадовця СБУ. Про це заявили в Офісі генерального прокурора, пише УНН.

Деталі 

Зазначається, що йдеться про зловживання службовими повноваженнями та перешкоджання професійній діяльності журналістів. 

У зв’язку з інцидентом, що мав місце під час вручення повістки журналісту Слідство.інфо, Офіс Генерального прокурора вніс відомості до ЄРДР за фактом можливого зловживання службовими повноваженнями та перешкоджання професійній діяльності журналістів з боку співробітників СБУ та ТЦК, за попередньою правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 364, ч. 3 ст. 171 КК України

- резюмували в Офісі генпрокурора.

У відомстві додали, що досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено Головному слідчому управлінню Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо

На підставі матеріалів, оприлюднених "Слідство.інфо", Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії Олександр Сирський призначив службову перевірку командувачу Сухопутних військ щодо ситуації, пов'язаної з повісткою журналісту за його розслідування щодо посадовця СБУ.

"Слідство.Інфо": ТЦК хотіло виписати повістку журналісту за його розслідування щодо посадовця СБУ 06.04.24, 14:48 • [views_0]