irakskiy-kurdistan-zayaviv-pro-gotovnist-zamoroziti-rezultati-referendumu

Іракський Курдистан заявив про готовність заморозити результати референдуму

 • 10966 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Іракський Курдистан заявив про готовність заморозити результати референдуму і ініціювати діалог з Багдадом. Заяву про це опубліковано на сайті уряду Іракського Курдистану, передає УНН.

"Напади і конфронтації між силами Іраку і пешмерга, що почалися 16 жовтня 2017 року, особливо сьогоднішні зіткнення, завдали шкоди обом сторонам, а також привели до безперервного кровопролиття, заподіяння болю і соціальних хвилювань серед різних частин іракського суспільства", - йдеться в заяві.

Серед пропозицій, опублікованих урядом регіону - негайне припинення вогню і всіх військових операцій в Курдистані, заморозка результатів референдуму і відкритий діалог між Багдадом і Ербіль на основі конституції.

Нагадаємо, 27 вересня президент Регіонального уряду Іракського Курдистану Масуд Барзані заявив, що на референдумі перемогу здобули прихильники незалежності регіону.

Як повідомляв раніше УНН, іракські урядові сили взяли під контроль два найбільших нафтових родовища в провінції Кіркук після того, як їх покинули сили іракських курдів.

Українські Національні Новини

Новини Світу