iran-povazhaye-teritorialnu-tsilisnist-ukrayini-ministr-zakordonnikh-sprav

Іран "поважає територіальну цілісність" України - міністр закордонних справ

 • 172505 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Незважаючи на свою співпрацю з росією в галузі оборонного потенціалу, Іран "поважає територіальну цілісність" України, заявив у п'ятницю міністр закордонних справ Ірану у телефонній розмові з високопоставленим дипломатом Європейського Союзу, у якій він також заперечував, що Тегеран надав Москві безпілотники, які використовувались у смертоносних атаках на Київ цього тижня, передає УНН.

Цитата

"Політика Тегерана щодо війни в Україні полягає у повазі територіальної цілісності країни", - сказав Хосейн Амірабдоллахян Жозепу Боррелю, високому представнику ЄС із закордонних справ та безпекової політики, згідно з повідомленням Міністерства закордонних справ Ірану в Twitter.

"Іран не посилає зброю сторонам, що воюють в Україні, і хоче припинення війни і припинення переміщення людей", - йдеться в повідомленні.

"Міністр закордонних справ Ірану наголосив, що Ісламська Республіка намагається зупинити бойові дії в Україні за допомогою дипломатії, і радить європейцям дивитися на це питання реалістично".

Контекст

Іран неодноразово заперечував постачання дронів-камікадзе до росії, незважаючи на дедалі більше доказів протилежного.

У четвер Білий дім заявив, що іранські військові відвідали Крим, щоб допомогти у проведенні російських операцій із наведення ударів по цивільній інфраструктурі в Україні з використанням безпілотників.

Джон Кірбі, координатор зв'язків із громадськістю Ради національної безпеки, заявив, що присутність іранського персоналу свідчить про пряму участь Тегерана у війні.

"Вони можуть брехати світові, але точно не можуть приховати факти", - сказав він.

Українські Національні Новини

Новини Світу