iran-vykorystovuie-yevropeiski-porty-dlia-kontrabandy-zbroi-khezbolli

Іран використовує європейські порти для контрабанди зброї Хезболлі

 • 31963 переглядiв

Іран використовував європейські порти в Бельгії, Іспанії та Італії для контрабанди зброї, в тому числі ракет і бомб, для Хезболли в Лівані через Сирію, щоб уникнути ізраїльських авіаударів по іранських вантажах зброї.

Згідно з повідомленням  The Telegraph, Іран використовував європейські порти, щоб "легітимізувати" свій експорт зброї до Хезболли, передає УНН.

Деталі

У звіті йдеться, що Хезболла отримувала зброю, включаючи ракети та бомби, використані проти Ізраїлю, з кораблів, які пришвартувалися в Бельгії, Іспанії та Італії.

Антверпен, Валенсія та Равенна були названі головними європейськими портами; кораблі причалювали тут, перш ніж прибувати в Латакію в Північній Сирії, а потім прямувати до Південного Лівану.

Ця спроба відмивання зброї була здійснена через військовий тиск Ізраїлю у формі авіаударів по іранських активах у Сирії та Лівані, повідомили The Telegraph високопоставлені джерела в розвідці

Ронен Соломон, незалежний аналітик із розвідки, що працює в Ізраїлі, сказав The Telegraph, що використання альтернативних маршрутів торгівлі через Європу мало на меті "легітимізувати" іранські вантажі зброї, одночасно "відволікаючи увагу" від прямих поставок.

На випадок війни з "Хезболлою": Ізраїль побудує альтернативний порт на Кіпрі 11.03.24, 17:28 • [views_0]