iran-zaiavyv-pro-zakhoplennia-poviazanoho-z-izrailem-vantazhnoho-sudna-izrail-poperedyv-pro-naslidky-eskalatsii-i-zaklykav-do-sanktsii-proty-teheranu

Іран заявив про захоплення пов'язаного з Ізраїлем вантажного судна: Ізраїль попередив про наслідки ескалації і закликав до санкцій проти Тегерана

 • 102826 переглядiв

Іранський Корпус вартових ісламської революції захопив вантажне судно, пов'язане з Ізраїлем, поблизу Ормузької протоки, що призвело до ескалації напруженості, оскільки Ізраїль попередив про наслідки і закликав до санкцій проти Ірану.

Іран підтвердив, що пов'язаний з Ізраїлем корабель був захоплений флотом іранського Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) біля Ормузької протоки. У МЗС Ізраїлю відреагували, заявивши, що проти Ірану слід застосувати санкції за "піратську операцію", а в ЦАХАЛ попередили, що Іран "зазнає наслідків за рішення про подальшу ескалацію ситуації", пише УНН з посиланням на The Times of Israel.

Деталі

Іранське інформаційне агентство Tasnim повідомляє, що захоплення пов'язаного з Ізраїлем контейнеровозу MSC ARIES було здійснено флотом КВІР. Це сталося поблизу важливої Ормузької протоки.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац після того, як іранський Корпус вартових ісламської революції захопив пов'язане з Ізраїлем вантажне судно в Ормузькій протоці заявив, що Тегеран займається піратством і має бути покараний за це.

"Режим аятоли Хаменеї - це злочинний режим, який підтримує злочини ХАМАС і зараз проводить піратську операцію з порушенням міжнародного права, - заявив Кац. - Я закликаю Європейський Союз та вільний світ негайно оголосити Корпус вартових ісламської революції терористичною організацією та негайно запровадити санкції проти Ірану".

У відеозверненні  англійською мовою, опублікованому після того, як іранський КВІР захопив пов'язаний з Ізраїлем контейнеровоз біля Ормузької протоки, офіційний представник ЦАХАЛ контр-адмірал Деніел Хагарі попередив Іран, що він "зазнає наслідків за рішення про подальшу ескалацію ситуації".

Хагарі не згадує про інцидент, вказуючи, що його, можливо, було знято раніше, але каже, що "Іран фінансує, тренує та озброює терористичних проксі на Близькому Сході та за його межами".

"ХАМАС, який підтримує Іран, розпочав цю війну 7 жовтня; Підтримувана Іраном Хезболла розширила цю війну 8 жовтня; і відтоді підтримувані Іраном ополченці в Іраку та Сирії, а також підтримувані Іраном хусити в Ємені перетворили це на глобальний конфлікт", - сказав він.

"Іран є найбільшою у світі державою-спонсором терору. Її терористична мережа загрожує не лише народам Ізраїлю, Гази, Лівану та Сирії; режим в Ірані розпалює війну в Україні та за її межами", - продовжив Хагарі.

Він зазначив, що "Іран зазнає наслідків за рішення щодо подальшої ескалації ситуації".

"Ізраїль перебуває у стані підвищеної готовності. Ми підвищили готовність захистити Ізраїль від подальшої іранської агресії. Ми також готові відповісти", - сказав Хагарі.

"Армія оборони Ізраїлю готова до всіх сценаріїв і зробить необхідні кроки - разом з нашими союзниками - для захисту народу Ізраїлю", - додав він.

12.04.24, 13:27 • [views_0]