ispanska-prokuratura-vimagaye-dva-roki-uvyaznennya-dlya-futbolista-neymara

Іспанська прокуратура вимагає два роки ув'язнення для футболіста Неймара

 • 11625 переглядiв

КИЇВ. 23 листопада. УНН. Прокурори в Іспанії вимагають засудити бразильського футболіста Неймара до двох років тюремного ув'язнення у справі про корупцію, під час переходу футболіста з бразильського клубу "Сантос" до іспанської "Барселони" в 2013 році, передає УНН з посиланням на ВВС.

Крім того, прокуратура наполягає на тюремному покарання для батька і матері Неймара.

Також, суддя Хосе Паралс також вимагає п'ять років в'язниці для колишнього президента клубу "Барселона" Сандро Розель і накладення штрафу на клуб в розмірі 8,4 млн євро.

Справа була порушена після скарги бразильської інвестиційної компанії DIS, яка повинна була отримати 40% прибутку від трансферу Неймара, однак стверджувала, що отримала набагато меншу суму.

В рамках розслідування прокурори зобов'язали кілька провідних європейських клубів надати інформацію про те, як вони намагалися перекупити Неймара у "Сантоса" в період з 2009 по 2013 рік. Серед цих клубів - "Манчестер Юнайтед", "Челсі", "Реал Мадрид" і "Баварія".

Через скандал з переходом Неймара в "Барселону" в січні минулого року Сандро Розель пішов у відставку з поста президента клубу.

Як повідомляв УНН, суд в Іспанії засудив аргентинського футболіста каталонської "Барселони" Ліонеля Мессі до 21 місяця у в'язниці за ухилення від сплати податків.

Українські Національні Новини

Спорт