italiya-znyala-embargo-na-prodazh-zbroyi-v-oae

Італія зняла ембарго на продаж зброї в ОАЕ

 • 528391 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Італія зняла ембарго на продаж зброї до Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ), йдеться в офіційній заяві, передає УНН.

Деталі

Рішення про відміну ембарго було ухвалено на засіданні кабінету міністрів під головуванням прем'єр-міністра Джорджії Мелоні, повідомляє італійське інформаційне агентство ANSA.

Рішення було ухвалено після заслуховування докладної доповіді міністра закордонних справ та міжнародного співробітництва.

Кабінет міністрів «відмінив те, що було встановлено попереднім урядом, і тому підтверджує, що експорт військової техніки до Об'єднаних Арабських Еміратів більше не підпадає під заборони, встановлені пунктами 5 та 6 статті Закону», йдеться у повідомленні.

Додамо

2021 року італійський уряд на чолі з тодішнім прем'єр-міністром Джузеппе Конте припинив продаж зброї ОАЕ через участь країни Перської затоки у війні в Ємені.

Ємен був охоплений насильством і нестабільністю з 2014 року, коли пов'язані з Іраном повстанці-хусити захопили більшу частину країни, включаючи столицю Сану.

Українські Національні Новини

Новини Світу