kabmin-doruchiv-mvs-ta-dsns-pidgotuvati-propozitsiyi-schodo-bochkovskogo

Кабмін доручив МВС та ДСНС підготувати пропозиції щодо Бочковського

 • 14622 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Кабінет міністрів України доручив Міністерству внутрішніх справ України та Державній службі з надзвичайних ситуацій підготувати документи стосовно поновлення чи не поновлення на посаді голови ДСНС Сергія Бочковського, які потім будуть винесені на засідання уряду. Про це повідомив УНН захисник Бочковського Ігор Федоренко.

"По виконавчій службі процес іде. Поки що якихось результатів немає, очікуються на наступному тижні. По виконанню добровільному (рішення суду щодо відновлення С.Бочковського на посаді голови ДСНС – ред.), ми спілкувалися з представниками Кабміну, Кабмін видав доручення, отримавши наші листи і рішення суду, МВС і ДСНС готувати документи, після підготовки яких має бути ініційоване питання на засіданні уряду", - розповів адвокат.

Відповідаючи на уточнення, чи означає це те, що МВС та ДСНС мають підготувати документи за дорученням уряду стосовно відновлення на посаді Сергія Бочковського, І.Федоренко сказав: "Як повідомили (адвокату в уряді – ред.), підготувати документи для розгляду питання про поновлення на посаді. Які це будуть документи: чи це документи на це (на поновлення на посаді – ред.), чи це може пан міністр скаже підготувати документи, що його (С.Бочковського – ред.) не можуть поновити. Але це певні документи, які повинні бути надані Кабміну для розгляду питання, що робити з рішенням суду: як поновлювати. Я вважаю, що згідно з законом, іншого рішення бути не може".

Адвокат також зауважив, що захист звернувся з відповідними адвокатськими запитами до уряду для з’ясування того, які конкретно посадові особи МВС та ДСНС мають виконувати доручення уряду.

"Чекаємо відповіді. Якщо не поновлять на роботі, якщо не зроблять те, що доручив кабмін, то хоч будемо знати, хто винні особи і щодо кого розглядати питання про порушення кримінального провадження та притягнення до відповідальності", - додав він.

Нагадаємо, 26 квітня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним звільнення Сергія Бочковського з посади голови Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Згодом міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що не бачить підстав для поновлення Бочковського на посаді.

7 травня 2018 року Бочковський подав заяву до Мін’юсту про примусове поновлення на посаді голови ДСНС.

Як повідомляв УНН, 25 березня 2015 року під час засідання уряду були затримані голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський та його перший заступник Василь Стоєцький за 208 статтею КК України (затримання на місці скоєння злочину).

26 березня Бочковському та його заступнику Стоєцькому оголошено підозру у корупції та відмиванні грошей.

Українські Національні Новини

Політика