kabmin-prodovzhiv-diyu-sanktsiy-proti-mali-ta-yemenu

Кабмін продовжив дію санкцій проти Малі та Ємену

 • 16251 переглядiв

КИЇВ. 20 січня. УНН. На сьогоднішньому засіданні уряд продовжив дію санкцій проти Малі та Ємену та виділив 10 тис. доларів для боротьби з холерою на Гаїті. Про це у своєму Telegram-каналі написав представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Василь Мокан, передає УНН.

“На сьогоднішньому засіданні уряд ухвалив два проекти розпоряджень, спрямованих на виконання Україною своїх міжнародно-правових зобов'язань щодо неухильного виконання резолюцій Ради Безпеки ООН стосовно продовження персональних санкцій щодо громадян Республіки Малі та Республіки Ємен до 31 серпня 2021-го року”, - написав Василь Мокан.

Він зазначив, що деяким громадянам Республіки Малі забороняється в’їзд або транзитний проїзд через територію України.

“Також до національного законодавства імплементовані персональні санкції Ради Безпеки ООН щодо окремих громадян Республіки Ємен - пропонується запровадити блокування коштів, а також встановити безстрокове цільове збройне ембарго щодо цих осіб. Крім того, уряд ухвалив проект розпорядження "Про здійснення добровільних внесків України до фондів, створених Організацією Об'єднаних Націй", яким погодив пропозицію МЗС щодо сплати добровільних внесків по 10 тис. доларів США до Цільового фонду з підтримки діяльності Офісу Голови Генеральної Асамблеї ООН та Багатостороннього цільового фонду ООН для боротьби з холерою на Гаїті”, - додав Мокан.

Нагадаємо, Україна перша серед держав-членів Організації Об’єднаних Націй, своєчасно та у повному обсязі сплатила у 2021 році свій статутний внесок до регулярного бюджету ООН — понад півтора мільйона доларів.

Українські Національні Новини

Політика