kabmin-proponuye-skasuvati-platu-za-aktsiznu-marku-na-alkogol-i-sigareti

Кабмін пропонує скасувати плату за акцизну марку на алкоголь і сигарети

 • 13338 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Плата за акцизну марку для виробників і імпортерів алкоголю і сигарет може бути скасована в рамках автоматизованої системи контролю за обігом підакцизних товарів, передає УНН з посиланням на відповідний законопроект.

Запуск автоматизованої системи контролю за обігом підакцизних товарів призведе до того, що акцизна марка перестане бути документом суворої звітності. Вона залишиться лише спеціальним знаком, який буде підтверджувати сплату податку.

Кабмін пропонує ввести електронну акцизну накладну на переміщення сигарет, спирту і лікеро-горілчаних виробів. Її повинні будуть заповнювати продавці, які мають ліцензії на реалізацію відповідних товарів. Після заповнення електронної акцизної накладної суб'єкти господарювання будуть реєструвати її в Єдиному реєстрі акцизних накладних.

Порядок ведення Єдиного реєстру акцизних накладних затверджуватиме Кабмін. Відзначається, що перші 180 календарних днів система буде діяти в тестовому режимі, протягом якого не будуть застосовуватися штрафи за порушення термінів реєстрації акцизних накладних.

Нагадаємо, за словами експертів, електронний контроль за обігом алкоголю сприятиме виходу ринку з тіні.

Українські Національні Новини

Економіка