kanada-zbiraye-dani-pro-prichini-ymovirnogo-otruyennya-uchasnika-pussy-riot

Канада збирає дані про причини ймовірного отруєння учасника Pussy Riot

 • 10052 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд висловила стурбованість щодо висновків німецьких лікарів про те, що активіста, учасника Pussy Riot Петра Верзілова, який є канадським громадянином, отруїли, передає УНН.

"Дуже стурбована висновками лікарів щодо "великої вірогідності" того, що громадянин Канади Петро Верзілов був отруєний. Я запевнила його сім'ю, що Канада готова надати будь-яку необхідну допомогу і буде продовжувати збирати інформацію про причину його недугу", - написала міністр на своїй сторінці у Twitter.

Як повідомляв УНН, учасник Pussy Riot Петро Верзілов повинен був отримати фінальний звіт про розслідування причин загибелі російських журналістів в Центральноафриканській Республіці (ЦАР) від іноземних фахівців в день ймовірного отруєння.

Зазначимо, Верзілова було госпіталізовано у Москві 11 вересня. 13 вересня його було переведено в реанімацію НДІ ім. Скліфософського у важкому стані. 15 вересня Верзілов був доставлений на лікування в Берлін. Версію про отруєння активіста підтвердили лікарі німецької клініки.

Нагадаємо, у Центральноафриканській Республіці загинула російська знімальна група: журналіст Орхан Джемаль, оператор Кирило Радченко і режисер Олександр Расторгуєв. За повідомленням джерел, вони знімали матеріал про ПВК "Вагнер".

Українські Національні Новини

Новини Світу