kantsler-avstrii-pro-prybutky-vid-aktyviv-rf-dlia-nas-neitralnykh-vazhlyvo-shchob-hroshi-ne-yshly-na-zbroiu-ta-boieprypasy

Канцлер Австрії про прибутки від активів рф: для нас, нейтральних, важливо, щоб гроші не йшли на зброю та боєприпаси

 • 26012 переглядiв

Канцлер Австрії Карл Нехаммер на тлі пропозиції Єврокомісії використати прибутки від заморожених російських активів для купівлі зброї для України заявив, що для його нейтральної країни важливо, щоб гроші не були витрачені на зброю та боєприпаси.

Канцлер Австрії Карл Нехаммер на тлі пропозиції Єврокомісії використати прибутки від заморожених російських активів для купівлі зброї для України зазначив, що для його країни, як для нейтральної, "має бути забезпечено, щоб гроші, на які ми даємо нашу згоду, не витрачалися на зброю та боєприпаси", повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Як зазначає видання, ідея використати виручені кошти на користь України користується широкою підтримкою серед урядів ЄС, про що кажуть дипломати. Але використовувати гроші для купівлі зброї для деяких країн, як вказано, більш проблематично.

Видання зауважує, що ця пропозиція викликає питання, зокрема, у нейтральних країн, або тих, які не входять у військові союзи, "такі як Мальта, Австрія та Ірландія".

"Для нас, нейтральних, має бути забезпечено, щоб гроші, на які ми даємо нашу згоду, не витрачалися на зброю та боєприпаси", – сказав канцлер Австрії Карл Нехаммер.

Також зазначається, що увага буде прикута до реакції прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який підтримує тісніші зв’язки з москвою, ніж інші лідери ЄС, і виступає проти надсилання зброї Україні.

При цьому видання зазначає, що остаточного рішення на саміті не очікується. Але лідери вкажуть, як ЄС має діяти з цією пропозицією.

Рішення щодо прибутків від активів рф для України на саміті ЄС не очікується, Угорщина проти пропозиції - DW21.03.24, 10:59 • [views_0]

Юлія Шрамко

Війна