khabbl-zrobiv-znimok-prikhovanoyi-galaktiki

"Хаббл" зробив знімок "прихованої" галактики

 • 21040 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Вчені за допомогою телескопа "Хаббл" отримали знімок галактики IC 342, яка розташовується біля екватора галактичного диска Чумацького Шляху, що робить її "невидимою" для спостережень. Знімок був опублікований на сайті телескопа, передає УНН.

Як зазначають дослідники, цю галактику можна було б помітити на небі через її яскравість, якби вона не була прихована великою кількістю пилу. На знімку розмістився центр IC 342, де можна побачити молоді блакитні зірки, кулясті червоні згустки газу і непрозорі області пилу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA опублікувало фото гігантських ураганів на Юпітері

Раніше астрономи помітили, що невелика галактика, розташована в групі Скульптор, постепенноразрушается гравітаційним впливом гігантської галактики, розташованої по сусідству з нею. Виявлена галактика належить до типу карликових сфероїдальних галактик, але, на відміну від інших подібних галактик, вона має витягнуту форму, спрямовану в бік NGC 253. Така форма галактики може вказувати на те, що на неї впливає гравітаційний вплив більшої галактики, яке сильніше діє на ближню сторону.

Нагадаємо, NASA опублікувало знімок Великого каньйону, який був зроблений за допомогою камери EarthKAM, встановленої на борту МКС.

Українські Національні Новини

Технології