khimvikidi-v-krimu-prokuratura-vidkrila-spravu

Хімвикиди в Криму: прокуратура відкрила справу

 • 11656 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Прокуратура АР Крим відкрила кримінальне провадження за фактом забруднення отруйними речовинами повітря над північною частиною півострова. Про це повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим, передає УНН.

"За фактом забруднення атмосферного повітря в Криму та Херсонській області розпочато кримінальне провадження", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на даний час ГУ Національної поліції в АРК та м. Севастополі та ГУ Національної поліції в Херсонській області проводяться першочергові слідчі дії, зокрема, допити свідків, направлення запитів до компетентних органів щодо наявності на території можливих джерел забруднення, а також до медичних установ про факти скарг громадян на погіршення стану здоров’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хімвикиди в Криму: українські прикордонники поскаржилися на стан здоров'я

У прокуратурі нагадали, що 3 вересня за повідомленням Херсонського прикордонного загону Азово-Чорноморського регіонального управління Державної Прикордонної служби України о 15.00 годині працівниками прикордонної служби поблизу адміністративної межі між Херсонською областю та тимчасово окупованою територією України АР Крим (східна околиця с. Преображенка Каланчацького району) за допомогою хімічного детектору «ChemPro-100і» проведено виміри атмосферного повітря на наявність в ньому хімічних речовин. За результатом дослідження повітря детектор зафіксував перевищення вмісту токсичної хімічної речовини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники розповіли, коли відкриють КПВВ на адмінмежі з Кримом

Наступного дня органами Національної поліції внесено відомості до ЄРДР за вказаним фактом та розпочато розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 241 (забруднення атмосферного повітря) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко ініціює створення Міжнародної комісії з розслідування екологічної катастрофи в окупованому північному Криму.

Як повідомляв УНН, жителі Армянська, що на півночі окупованого Криму, повідомляли в соцмережах, що за ніч металеві предмети в їхніх будинках вкрилися іржею. Городяни припускають, що, ймовірно, причиною цього стали викиди з заводу "Кримський титан". Ще серед можливих причин - спалювання в непристосованих крематоріях затоплених уздовж узбережжя бочок. У зв'язку з цим у Криму почалася евакуація дітей.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП