kholodnitskiy-zapevniv-scho-gotoviy-dali-pratsyuvati-iz-sitnikom

Холодницький запевнив, що готовий далі працювати із Ситником

 • 8730 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Конфлікт між керівниками Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро України не зупинив спільну роботу двох органів. У цьому запевнив керівник САП Назар Холодницький у програмі "Право на владу", передає УНН.

Він пояснив, що готовий далі працювати разом із директором НАБУ Артемом Ситником, але не хоче, щоби в цій роботі був присутнім елемент особистих конфліктів.

Говорячи про причину ймовірного подальшого загострення відносин, Холодницький вказав: "Напевне, якщо будуть дальші спроби мотати кабелі".

"Я кабелі на Сурикова не клав", - зазначив він, вказавши вулицю, на якій розташоване Центральне управління НАБУ.

Холодницький запевнив, що взаємодія між САП і НАБУ триває, попри конфліктні стосунки керівників. "Далі робота йде. Все нормально, процес триває. Тільки не треба перетворювати державну установу на установу вирішення своїх питань", - зауважив прокурор.

При цьому керівник САП заявив, що готовий піти з посади, але не бачить у цьому необхідності.

"Заява про відставку написана на другий день роботи, 2 грудня 2015 року... Я не боюся цього", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холодницький розповів про сутичку співробітників НАБУ і САП

Крім того, Холодницький повідомив, що поштовх для відкриття кримінального провадження проти нього дала розмова двох працівників СБУ, яку почув таксист.

"Це стало єдиною підставою для відкриття негласних слідчих дій. У результаті від таксиста є одне пояснення, СБівців не встановили, провадження закрили вже після КДКП (Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів - ред.), - розповів Холодницький.

Нагадаємо, 19 вересня Холодницький підтвердив УНН інформацію про те, що у САП хотіли поставити прослуховувальний пристрій. Відповідаючи на запитання про те, чи підтверджується інформація, що співробітники НАБУ хотіли встановити у нього новий жучок, Холодницький сказав: "Не в мене, а в САП".

Своєю чергою Ситник запевнив, що ніхто не збирався встановлювати прослуховуючий пристрій у кабінеті керівника САП.

Як повідомляв УНН, у березні у ЗМІ з'явилася інформація, що в кабінеті керівника САП Назара Холодницького знайшли "прослушку" - апарат, який нібито був прикріплений до акваріума біля столу антикорупційного прокурора. У медіа були повідомлення, що прослуховування нібито могли встановити співробітники НАБУ за згодою Генпрокурора.

Пізніше Генпрокурор Луценко заявив, що ГПУ і НАБУ дійсно проводять слідчі дії щодо Холодницького.

Українські Національні Новини

Політика