khotila-minimizuvaty-vidpovidalnist-rf-deportatsiiu-ukrainskykh-ditei-u-rnbo-rozkryly-motyvy-zaiav-rosiiskoi-dytiachoi-ombudsmenky

Хотіла мінімізувати відповідальність рф депортацію українських дітей: у РНБО розкрили мотиви заяв російської "дитячої омбудсменки"

 • 17710 переглядiв

Росія неправдиво заявила про переговори віч-на-віч з Україною щодо обміну примусово депортованими українськими дітьми. Як саме українські діти опинилися в руках росіян – представники москви не розповідають.

Учора російська "уповноважена з прав дитини" марія львова-бєлова повідомила, що москва та Київ "провели перші очні переговори" щодо обміну дітей. У Центрі протидії дезіфнормації розкрили справжні мотиви заяв російської дитячої омбудсменки, передає УНН.

Ймовірно, своєю заявою львова-бєлова хотіла мінімізувати відповідальність росії за примусову депортацію українських дітей 

- йдеться у повідомленні.

Контекст

24 квітня львова-бєлова повідомила, що москва та Київ "провели перші очні переговори" щодо обміну дітей. 

Як саме українські діти опинилися в руках росіян – російська омбудсманка не розповіла. 

Насправді ця інформація не відповідає дійсності, про що повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, зауваживши, що повернення українських дітей та перемовини відбуваються за посередництва Катару і катарських дипломатів. 

Нагадаємо

Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента росії володимира путіна і уповноваженої з прав дитини рф марії львової-бєлової. Їх підозрюють у незаконній депортації та переміщенні українських дітей.

Ордери на арешт означають, що за межами росії путіна та львову-бєлову мають заарештувати та передати до суду.

Антоніна Туманова

Війна