kiev-poluchit-bolee-1-2-mln-grn-ot-prodazhi-prav-obustroit-dve-parkovki-belotserkovets

Киев получит более 1,2 млн грн от продажи прав обустроить две парковки – Белоцерковец

 • 3072 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Київ щорічно буде отримувати 1 млн 262 тис. Грн від продажу прав на облаштування двох парковок. Про це повідомив радник мера Києва з питань благоустрою, народний депутат України Дмитро Білоцерківець на своїй сторінці в Facebook , передає УНН.

Він вказав, що на торги було виставлено два лоти: парковка біля НСК "Олімпійський" і на вулиці Курській.

"Перший - на Спортивній площі біля кас НСК" Олімпійський ". Продавалося право облаштування парковки на 92 автомобілі, в тому числі і право безкоштовного паркування для людей з обмеженими можливостями на 9 автомобілів. Стартова ціна була 57 902 грн. Фіксований щомісячний платіж - 69 720 грн в місяць. Перемогу здобули за 250 100 гривень. Сукупно з цієї парковки місто отримає 1 мільйон 86 тисяч гривень на рік. Другий - на вулиці Курській, 13-Б, В, Е, продавалося право на розміщення 26 автомобілів, в тому числі і право безкоштовного паркування для людей з обмеженими можливостями на 3 автомобілі. Стартова ціна була 37 260 гривень. Фіксований платіж - 5347 грн в місяць. Перемогу здобули за 112 тисяч гривень. Сукупно з цієї парковки місто отримає 176 тисяч гривень ", - написав депутат.

За його словами, продаж прав на облаштування вищевказаних парковок дозволить уникнути корупції в паркувальної сфері і принесе додатковий дохід бюджету.

"Принцип справедливої ​​конкуренції і чистої монетизації дозволить піти від відомої корупції в паркувальної сфері міста, а також забезпечити додатковий дохід бюджету. Упевнений, багато діючих оператори зі страхом дивляться на таку ініціативу, адже тепер "повирішувати" не вийде ", - зазначив Білоцерківець.

Він також подякував Київську адміністрацію за реалізацію цієї ініціативи, і окремо висловив вдячність профільному заступнику голови Києва Дмитру Давтяну.

"Ще раз хочу подякувати міську команду за реалізацію ініціативи, яку ми почали готувати з 2017 року. Тепер в місті з торгів продається право на розміщення пересувної торгівлі, сезонної торгівлі, парковок, на черзі право на розміщення атракціонів у парках. Дякую профільного заступника мера Дмитра Давтяна, це повинно служити прецедентом! "- підсумував парламентарій.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко раніше заявив, що новий закон про реформування сфери паркування транспортних засобів допоможе впорядкувати трафік на вулицях міста.

"Зараз неправильно припарковані авто в багатьох місцях займають по дві смуги руху. Від цього - пробки на дорогах. Від цього - проблеми з трафіком. Водії не хочуть платити за парковку і кидають свої авто де завгодно. У вересні вступає закон в силу. І можу сказати тільки одне: залишати свої авто в місцях, де це заборонено, буде досить дорого ", - заявив Кличко.

Українські Національні Новини

Київ