kilkist-obyektiv-novobudov-v-kiyevi-za-tri-roki-podvoyilasya-ekspert

Кількість об'єктів новобудов в Києві за три роки подвоїлася - експерт

 • 9694 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Незважаючи на розмови забудовників про те, що вільних земельних ділянок в Києві немає, кількість проектів за останні три роки зросла вдвічі. Про це йдеться в статті спеціалізованого сайту ABCnews, повідомляє УНН.

У минулому році щотижня в базу новобудов вносилися дані щодо декількох проектів у столиці і області.

"За 2017 рік ми внесли близько сотні найменувань ЖК по області і близько 150 по Києву", - цитує сайт експерта Андрія Міму.

І такий обсяг нових "квадратів" купується.

"За даними Київстату, в столиці в минулому році було прийнято в експлуатацію 1,7 млн ​​кв. м житла, це близько 33 тис. квартир. Згідно з нашою оцінкою, в минулому році в Києві забудовники продали близько 40 тис. квартир. Це здорова ситуація, адже квартири продаються в споруджуваних об'єктах наперед", - сказав Міма.

Якщо порівнювати передмістя і столицю, то столиця змогла зберегти перше місце за обсягами будівництва.

На думку експерта, цього року на ринку первинної житлової нерухомості збережеться відносна стабільність за цінами (якщо не буде форс-мажорів), а також буде зростати кількість нових проектів.

Як повідомляв УНН, сьогодні на ринку житлового будівництва в столиці значна конкуренція, а значить, інвестор може підібрати для себе найкращий варіант. У той же час всі експерти радять звертати увагу на наявність у забудовника введених в експлуатацію об'єктів, ретельно вивчити його історію, репутацію. Наприклад, найбільший столичний забудовник "ХК "Київміськбуд" ввів в експлуатацію, тільки за підсумками 2017 року, понад 300 тисяч квадратних метрів. Крім завершення ряду об'єктів, які вже зводяться, компанія в 2018 році взялася за 7 нових. В цілому, як недавно підрахували в компанії, близько двох мільйонів киян проживають в будинках, побудованих "Київміськбудом".

Українські Національні Новини

Київ