kilkist-zarazhen-covid-yde-na-spad-ale-pokazniki-letalnikh-vipadkiv-visoki-moz

Кількість заражень COVID йде на спад, але показники летальних випадків високі - МОЗ

 • 475193 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Кількість нових випадків COVID-19 в Україні йде на спад уже третій тиждень, але показники летальних випадків доволі високі. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі телемарафону, пише УНН.

Цитата

"Наразі епідемічна ситуація з COVID, вона стабільна і контрольована. Майже три тижні поспіль ми спостерігаємо значне зменшення кількості нових випадків захворювання. Як вже було зазначено, що за минулий тиждень було зареєстровано майже 17 тис. випадків. Це на 26% менше", - повідомив Кузін.

Деталі

Головний санлікар зазначив, що обсяги діагностики залишаються майже на такому ж самому рівні і майже на такому ж самому рівні, як були, і госпіталізації.

"У середньому госпіталізуються на тиждень 4500-4300 пацієнтів з діагнозом COVID-19. Проте фактично декілька тижнів поспіль ми фіксуємо доволі високі показники летальних випадків, і за тиждень, який минув, ми зафіксували майже 200 летальних випадків. Тобто, нові випадки зменшуються, але саме летальні випадки залишаються майже на такому високому рівні", - зазначив Кузін.

Доповнення

Професор Ольга Голубовська зазначала, що в лікуванні хворих на ковід не слід спиратися на статус вакцинації.

Українські Національні Новини

Здоров'я