kinostudiya-dovzhenko-ne-pidlyagaye-privatizatsiyi-rozenko

Кіностудія Довженко не підлягає приватизації – Розенко

 • 19444 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Національна кіностудія імені Олександра Довженка не підлягає приватизації, проте її необхідно модернізувати. Про заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє УНН із посиланням на прес-службу КМУ.

"Але це не означає, що вона має залишитися в тому вигляді, в якому вона зараз є. Тому що стан її жахливий. Причини цього стану очевидні – її свідомо вбивали і доводили до зубожіння протягом тривалого часу. На сьогодні від Національної кіностудії Довженка залишилися лише назва, добре ім’я, частина колективу і прекрасні актори. Але матеріально-технічна база фактично в стані занепаду", - заявив Розенко.

Також Розенко відзначив, що найближчим часом буде розроблений проект стратегічного плану розвитку і модернізації кіностудії.

"Переконаний, що цього року, в 90-ту річницю заснування Кіностудії Довженка, ми будемо мати прориви в цьому напрямку, в тому числі і щодо матеріально-технічного переоснащення, яке дасть шанс кіностудії відновити свою діяльність", - зазначив Розенко.

Нагадаємо, Національний цирк України і ще 6 вітчизняних цирків, а також три кіностудії, включаючи "Кіностудію художніх фільмів ім. О.Довженка", будуть приватизовані.

Українські Національні Новини

Економіка