kiprskiy-sud-rozmoroziv-aktivi-skm

Кіпрський суд "розморозив" активи СКМ

 • 9728 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. У середу, 6 червня, Окружний суд Нікосії виніс рішення на користь української фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), скасувавши попереднє розпорядження про обмеження на відчуження деяких активів холдингу. Таким чином, в даний час активи СКМ "розморожені", передає УНН.

"Ми дуже раді сьогоднішньому рішенню Окружного суду Нікосії - про скасування судової заборони, а значить, про зняття всіх обмежень на розпорядження активами групи СКМ, які були накладені через відповідну заборону. Більше того, в своєму рішенні суд зазначив, що в грудні 2017 року компанія Raga Establishment Ltd неправомірно домоглася судової заборони, для якої були відсутні реальні підстави. Це наочно демонструє поведінку Raga Establishment Ltd в суперечці і істинний характер її позовів проти групи СКМ на території Кіпру. Ми наполягаємо, що всі ці позови є безпідставними, так само як і судова заборона, що сьогодні була скасована. СКМ продовжить активно захищатися від позовів Raga Establishment Ltd і відстоювати свої позиції на території Кіпру і в інших юрисдикціях", - заявив директор з міжнародних відносин та зв'язків з інвесторами CКM Джок Мендоза-Вілсон.

Нагадаємо, що в кінці 2017 року внаслідок правового спору групи СКМ з компанією Raga Establishment Ltd щодо статусу ПАТ "Укртелеком" Окружний суд Нікосії наклав тимчасовий арешт (на суму до 820 млн дол.) на низку компаній групи СКМ, розташованих на Кіпрі.

Причиною судових розглядів стали юридичні умови договору купівлі-продажу "Укртелекому" групі СКМ в 2013 році. У документі, стверджують юристи вітчизняного холдингу, продавець в особі Raga Establishment Ltd заявив про виконання умов приватизаційного договору 2011 року, укладеного з Фондом державного майна України (ФДМУ). Нагадаємо, що мова йде про взяті Raga Establishment Ltd на себе зобов'язання інвестувати кошти в розвиток інфраструктури ПАТ "Укртелеком".

У СКМ заявляють, що дане зобов'язання не було виконано. Більш того, після того, як групі стало про це відомо, вона спробувала розірвати угоду і зажадала повернути їй передоплату в розмірі 100 млн дол. Однак Raga Establishment Ltd подала позов проти CКM з вимогою виплатити їй за актив повну суму в розмірі 760 млн дол.

У вересні 2016 року СКМ подала зустрічний позов до Лондонського міжнародного арбітражного суду (LCIA), вимагаючи анулювати угоду купівлі-продажу ПАТ "Укртелеком", в результаті чого акції найбільшого вітчизняного оператора фіксованого зв'язку були б повернуті Raga Establishment Ltd, а СКМ отримала б назад суму передоплати. Поки тривали арбітражні розгляди, в квітні 2017 року ФДМУ подав позов про розірвання приватизаційного договору і повернення акцій "Укртелекому" в державну власність, що свідчить про невиконання Raga Establishment Ltd зобов'язань по приватизаційного договору.

Українські Національні Новини

Економіка