kislitsya-rf-u-2014-rotsi-realizuvala-schodo-ukrayini-agresivni-plani-yaki-gotuvalisya-desyatilittya

Кислиця: РФ у 2014 році реалізувала щодо України агресивні плани, які готувалися десятиліття

 • 11488 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Російська Федерація у 2014 році реалізувала свої агресивні плани щодо України, які готувалися з 2005 року. Про це сьогодні на допиті як свідка в Оболонському районному суді Києва у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича заявив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, передає кореспондент УНН.

"Я особисто вважаю, що загроза агресії з боку Російської Федерації існувала завжди. Я особисто вважаю, що новий виток агресії розпочався після обрання президентом України Віктора Ющенка… І тоді Російська Федерація розпочала готувати плани про взяття контролю над Україною. А події, які сталися в лютому 2014 року у Криму – це реалізація їхніх планів, які Російська Федерація напрацьовувала з 2005 року", - сказав С.Кислиця.

Відповідаючи на запитання прокурора щодо поведінки представника РФ у Радбезі ООН Віталія Чуркіна 28 лютого 2014 року, С.Кислиця сказав: "Чуркін був розгублений. Він не міг пояснити, що відбувається, що робить Російська Федерація в Криму. І це також переповідали члени Ради безпеки ООН".

Нагадаємо, український дипломат, посол України у Польщі Андрій Дещиця заявив, що напруження відносин між Україною та Росією відчувалося вже наприкінці 2013 року.

Українські Національні Новини

Політика