kitay-zayaviv-pro-zanepokoyennya-stosovno-pozitsiyi-d-trampa-schodo-tayvanyu

Китай заявив про занепокоєння стосовно позиції Д.Трампа щодо Тайваню

 • 7747 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Пекін "вкрай занепокоєний" ремаркою обраного президента США Дональда Трампа про те, що Сполучені Штати можуть перестати дотримуватися політики "одного Китаю", відповідно до якої Вашингтон вважає Китай і Тайвань однією країною з двома політичними системами, передає УНН з посиланням на ВВС.

"Китайська сторона звернула увагу на відповідні повідомлення. Ми висловлюємо глибоке занепокоєння у зв'язку з цими заявами. Я хочу підкреслити, що тайванське питання стосується питання державного суверенітету, територіальної цілісності, а також корінних інтересів", - заявив на брифінгу офіційний представник китайського МЗС Ген Шуан, коментуючи висловлювання Д.Трампа.

Насторожила Китай заява, що була зроблена обраним президентом США у неділю в інтерв'ю телеканалу Fox News.

"Я повністю розумію політику "одного Китаю", але я не розумію, чому ми повинні її дотримуватися, якщо тільки не укладемо з Китаєм угоду, за якою Китай теж повинен буде щось зробити, в тому числі в галузі торгівлі", - сказав Д.Трамп.

Обраний президент США не вперше критикує Китай, вимагаючи від нього поступок в сфері міжнародної торгівлі. На початку грудня Д.Трамп викликав невдоволення Пекіна, прийнявши прямий дзвінок від голови Тайваню Цай Інвень. Китай висловив офіційний протест у зв'язку з першою за десятиліття прямою розмовою американського лідера з тайванським.

Чвари між континентальним Китаєм і Тайванем тягнуться з 1949 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу