kiyiv-initsiyuye-stvorennya-novogo-teatru-kiyiv-modern-balet

Київ ініціює створення нового театру "Київ Модерн-балет"

 • 11167 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. В столиці планують виокремити колектив сучасного танцю “Київ Модерн-балет”, який здійснює творчу діяльність у складі “Київського муніципального академічного театру опери та балету для дітей та юнацтва”, в окремий заклад культури та надати йому статусу академічного. Про це УНН повідомили у прес-службі КМДА.

Сьогодні творчий колектив сучасного танцю “Київ Модерн-балет” на чолі з балетмейстером Раду Поклітару здійснює творчу діяльність у складі “Київського муніципального академічного театру опери та балету для дітей та юнацтва”. Із огляду на визнання колективу не лише в Україні, але і за її межами, підготовлено проект рішення щодо виокремлення театру в окремий заклад культури та надання йому статусу академічного.

“Київ Модерн-балет”, безсумнівно, став брендом у культурному житті України. Унікальна репертуарна політика цього колективу виходить за межі творчої концепції “Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва” та сьогодні фактично формує сучасне хореографічне мистецтво. На мою думку, місто має підтримати єдиний у країні професійний театр сучасного танцю, надавши йому відповідний статус”, – повідомила заступник голови КМДА з гуманітарних питань Ганна Старостенко.

За її словами, підставою розробки цього рішення є необхідність створення умов для розвитку в Києві сучасного хореографічного мистецтва як окремого виду театрального мистецтва. У зв’язку з цим, депутатам Київради незабаром буде запропоновано порушити клопотання перед Міністерством культури України про надання закладу “Театрально-видовищний заклад культури “Театр “Київ Модерн-балет” статусу академічного.

Як повідомляв УНН, Є.Нищук у Львові порушив питання ремонту театру ім. М.Заньковецької до 100-річчя.

Українські Національні Новини

Київ