kiyiv-stav-liderom-za-obsyagami-vikonanikh-u-2016-rotsi-budivelnikh-robit

Київ став лідером за обсягами виконаних у 2016 році будівельних робіт

 • 5048 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. У столиці протягом 2016 року виконано будівельних робіт на суму понад 16 млрд грн. Це найбільший обсяг у порівнянні з іншими регіонами. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію Державної служби статистики України.

Найбільші обсяги будівельних робіт виконані у Києві – 16,3 млрд грн, Харківській області – 7,1 млрд грн, Одеській області – 6 млрд грн, Дніпропетровській області – 5,8 млрд грн, Львівській – 4,7 млрд грн.

Слід додати, що інформація Держстатистики наведена без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини Донбасу.

Нагадаємо, на думку експертів, саме розвиток будівельної галузі — шлях виходу з економічної кризи, адже кожна інвестована у будівництво гривня приносить державі у п’ять разів більше.

В Україні, після деякого спаду, сфера будівництва пожвавилась та продовжує розвиватися доволі активними темпами. Наприклад, найбільший столичний забудовник ПАТ “ХК “Київміськбуд” ввів в експлуатацію протягом 2016 року понад 300 тис. кв. м житла, паркінгів, комерційних площ. Загалом холдинг ввів в експлуатацію на 10% більше площ у порівнянні з 2015 роком.

 

Українські Національні Новини

Економіка