kiyivska-ta-sche-tri-oblasti-sogodni-povertayutsya-na-grafiki-vidklyuchen-svitla

Київська та ще три області сьогодні повертаються на графіки відключень світла

 • 1456218 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. У Київській, Дніпропетровській, Донецькій та Одеській областях відсьогодні знову діятимуть графіки стабілізаційних відключень електроенергії. Про це в Telegram повідомив ДТЕК, передає УНН.

Цитата

"З 5 грудня повертаємося до графіків стабілізаційних відключень. Однак ситуація в енергосистемі залишається складною. Тому просимо з розумінням ставитися до можливих відхилень, які можуть виникати для балансування енергетичної системи України. Робимо все можливе, щоб їх було якомога менше", – ідеться у повідомленні.

Доповнення

Україна пережила вже сім хвиль ракетних ударів росіян по енергетичній інфраструктурі країни. Через це утворився дефіцит в енергосистемі.

23 листопада масований ракетний обстріл армії рф по Україні призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Також були уражені об'єкти електропередачі. У багатьох містах України були перебої зі світлом, у тому числі у столиці. Відключення електропостачання були екстреними, без дотримання графіків. 

Згодом стабілізаційні графіки почали повертати. Оператори систем розподілу (обленерго) відповідатимуть за справедливе застосування графіків відключення електроенергії.

Українські Національні Новини

Економіка