klychko-povidomyv-koly-planuietsia-zavershennia-remontnykh-robit-synoi-hilky-metro

Кличко повідомив, коли планується завершення ремонтних  робіт "синьої гілки" метро

 • 28659 переглядiв

Реконструкцію тунелю Київського метрополітену між станціями синьої лінії "Либідська" та "Деміївська" планується завершити до кінця літа, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Роботи з реконструкції тунелю київського метро між станціями синьої гілки "Либідська" та "Деміївська" планують завершити  до кінця літа. Про це сказав журналістам мер Києва Віталій Кличко після завершення засідання ТСК щодо закритих станцій метро, передає УНН.

"Ми постійно моніторимо ситуацію. Вчора був на ділянці, де відкрито вже котлован, йдуть роботи. Підрядник каже, що на 40% роботи вже виконані від того об’єму, який заплановано. На ділянці в три зміни цілодобово працюють 60 працівників, багато одиниць техніки, тобто роботи йдуть", - сказав Кличко.

Він висловив сподівання, що найближчим часом зможуть відкрити сам тунель і це дасть додаткову можливість для того, щоб дати ключові відповіді, що сталося, яка причина аварії.

"Чи це помилки в проектуванні, чи помилки в будівництві, чи неналежній експлуатації. Тобто, коли ми відкриємо тунель - ми зможемо чітко дати відповідь, чи є там гідроізоляція, є хімічне укріплення, є там ключові речі, які були прописані конструктивом цієї будівлі й після цього вже будуть зроблені висновки", - зазначив Кличко.

20.03.24, 14:54 • [views_0]

За його словами, є спілкування з підрядниками.

"Представники підрядника кажуть, що якщо не буде ніяких проблемних речей, то вони планують це (роботи з реконструкції тунелю київського метро між станціями синьої гілки "Либідська" та "Деміївська" – ред.)  завершити до кінця літа", - сказав Кличко.

Під час сьогоднішнього  засідання ТСК щодо метрополітену нардеп, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою у ВР  Віталій Безгін озвучив запитання щодо термінів відкриття руху між станціями "Деміївська" і "Либідська".

Так, на запитання, чи станції метро будуть відкриті до кінця літа, директор Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) Руслан Кандибор відповів: "Так".

Окрім того, Кандибор повідомив, що через два тижні можна буде побачити верхню частину тунелю біля станції метро "Деміївська".

"Остаточні висновки щодо причин загрози руйнування, щодо всього, що відбувається ззовні, зокрема розщільнення ґрунту в тому місці в якому переходить з твердої породи на піщану частину ґрунту тунель на основу – це можна все зробити, лише тоді, коли ми його відкриємо. Впродовж двох тижнів можна буде побачити верх тунелю й експерти зможуть працювати над тим, чи було зроблено хімічне укріплення ґрунтів тощо", - розповів Кандибор.

Доповнення

На початку грудня сталася розгерметизація та затоплення тунелю метрополітену. Тому 6 станцій "синьої гілки" метро були зачинені щонайменше на 6 місяців.

Згодом між станціями "Теремки" та "Деміївська" у Києві запрацював "човниковий рух" поїздів.