klymenko-zustrivsia-iz-hlavamy-mvs-krain-balti-hovoryly-pro-zakhyst-tsyvilnoi-ta-krytychnoi-infrastruktury

Клименко зустрівся із Главами МВС країн Балті: говорили про захист цивільної та критичної інфраструктури

 • 100676 переглядiв

На зустрічі з міністрами країн Балтії міністр внутрішніх справ України обговорив питання безпеки, такі як напади на інфраструктуру, мінування, міграція, торгівля зброєю та захист шкіл, а партнери розглянули руйнування, спричинені російським вторгненням, використовуючи віртуальну реальність, і пообіцяли підтримку у вигляді коштів, обладнання, тренінгів та зусиль з реконструкції до перемоги України.

Сьогодні на робочій зустрічі міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка з міністрами внутрішніх справ Естонії, Литви та Латвії були розглянуті питання безпеки, пов’язані зі зростанням атак на цивільну та критичну інфраструктуру України, мінування, безпека на кордоні, захист освітнього середовища, міграція та контроль за обігом зброї. Про це повідомили у МВС, пише УНН.

Деталі

Під час зустрічі, використовуючи VR-окуляри, партнери оглянули наслідки вторгнення росії в Україну, зокрема зруйновані міста як: Бахмут, Ізюм та Буча.

Перш за все ми тут, аби подати вам чіткий сигнал – ми будемо поруч до вашої Перемоги. Це не аби яка можливість побачити на власні очі усе, що відбувається у вашій країні, зокрема злочини армії рф у ваших колись мирних містах та селах. Знайте, ми підтримуємо вас і стоїмо поруч, адже ви боретесь за наші спільні цінності.

– наголосила Міністерка внутрішніх справ Литовської Республіки Агне Білотайте.

Міністр внутрішніх справ Литви висловила готовність виділити 400 тисяч євро на придбання металодетекторів для навчальних закладів та запропонувала підтримку у реабілітації українських воїнів.

На зустрічі Ігор Клименко ознайомив партнерів з руйнуваннями, завданими російською армією, включно з пошкодженнями будівель Національної поліції України. Він також запропонував керівникам МВС Балтійських країн долучитись до пілотних проектів відновлення поліцейських відділень в смт. Макарів та м. Кривий Ріг.

Ми будемо докладати усіх зусиль, щоб надавати вам усю необхідну допомогу до остаточної поразки росії. Також Естонія долучається до співпраці з Україною у сфері розмінування, тренінгів та допомагатиме у відбудові відділків поліції.

– заявив Міністр внутрішніх справ Естонської Республіки Лаурі Ляенеметс.

Він підкреслив, що такі зустрічі сприяють глибшому розумінню актуальних потреб України та дозволяють разом з партнерами досягати угод та спільних рішень щодо необхідної підтримки.

Латвія долучається до відбудови України, зокрема Чернігівської області. Ми усвідомлюємо, що ваші громадяни мають повертатися до відбудованої країни та у відповідні житлові умови, тож ми надаватимемо вам необхідну підтримку та допомогу.

 – заявив Міністр внутрішніх справ Латвійської Республіки Ріхардс Козловкіс.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба попередив, що якщо Росія нападе на країни Балтії, НАТО переможе, але їхні міста будуть зруйновані, як Бахмут і Авдіївка в Україні.