kobolyev-zaklikav-prodovzhiti-aktsiyi-prikruti-do-6-bereznya

Коболєв закликав продовжити акцію #прикрути до 6 березня

 • 30142 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв закликав українців продовжити акцію #прикрути та зменшити температуру у своїх будинках до 6 березня. Про це УНН повідомили у прес-службі компанії.

"Окремо я хотів би подякувати всім українцям, які з вражаючою готовністю відгукнулись на наш заклик зменшити температуру опалення на один градус... Ми закликаємо продовжувати акцію до 6 березня, бо кожен зекономлений вами кубометр газу – це захист України від непередбачуваних дій росіян", – сказав А.Коболєв.

Як зазначили у компанії, за оперативними даними, завдяки оперативному впровадженню плану реагування українською владою, а також високому рівню громадянської свідомості українців, які активно долучилися до акції #прикрути та добровільно зменшили температуру у своїх будинках на один градус, за минулу добу по усім обласним центрам та найбільшим містам України споживання газу скоротилося на приблизно 25 млн куб. м (14%) порівняно з 1 березня.

Нагадаємо, у Міненерговугілля запевнили, що ситуація з газопостачанням некритична.

Як повідомляв УНН, у "Газпромі" повідомили, що не будуть відновлювати поставки газу в Україну з березня.

А 2 березня заявили, що змушені почати в Стокгольмському арбітражі процедуру розірвання контрактів з НАК "Нафтогаз України" на поставку і транзит газу.

В Україні почав діяти спецрежим в енергетиці.

Українські Національні Новини

Економіка